Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Fali mosogató csaptelep

Régebben épült házaknál, panellakásoknál vagy nagypolgári lakásoknál elterjedt a fali mosogató csaptelep alkalmazása. A bekötési távolság az esetek nagy részében 150 mm, ami néhány régebbi háznál eltérő lehet. A fali konyhai csaptelepek készülhetnek egykaros, illetve kétkaros változatban, de sokszor keresnek kifejezetten hosszú kifolyócsöves, kihúzható fejes és felső kifolyócsöves változatokat is. A mosogató csaptelepek fali változatai modern és klasszikus stílusokban is elérhetőek. Szakértő csapatunk bátran válaszol felmerülő kérdéseire - igény esetén tanácsunkkal segítjük Önt a választásban. Cégünk több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik épületgépészet terén, így akár szakmai kérdésekben is állunk rendelkezésére.

Rendezés:

Klasszikus megoldás: fali mosogató csaptelep

Régi építésű házakban, panellakásokban vagy nagypolgári lakásokban mind a mai napig igen gyakoriak a fali bekötésű mosogató csaptelepek. Ez persze a vízhálózat átépítésével lecserélhető, de sokan nem szívesen vágnak neki ennek az egyébként hosszadalmas és sokszor igen drága műveletnek. Ilyenkor jó választás lehet maradni a fali kialakításnál és választani egy modern, funkciójában is gazdag fali mosogató csaptelepet.

A klasszikus megoldás nem jár kéz a kézben az elavult, korszerűtlen dizájnnal. Manapság már számos igen letisztult, modern fali mosogató csaptelepet kapni (többek között nálunk is), de aki a hagyományos megoldások híve, annak sem kell szomorkodnia.

Különféle kialakítás más-más mosogató tálcákhoz

A fali konyhai csaptelepek között is megkülönböztetünk több típust. Ezeket a típusokat elsődlegesen a meglévő mosogatótálca mélysége határozza meg, legalábbis, ha kényelmesen szeretnénk elmosogatni a mosatlan edényeket.

A fali mosogató csaptelep felső kifolyócsővel inkább a sekélyebb mosogató tálcákhoz javasolt, ugyanis ilyenkor a nagyobb tálak és edények elmosogatása sem okozhat problémát.

Ha mélyebb mosogató tálcával rendelkezik, vásárolhat alsó kifolyócsöves (hagyományos) mosogató csaptelepet fali kivitelben, ugyanis ez esetben elegendő hely van a nagyobb mosatlan edények elmosogatására is.

Olcsó vagy inkább minőségi fali konyhai csaptelep a jó választás?

Ahogy az élet legtöbb területén, úgy itt is érvényesül az, hogy a drágább, márkás termékek általában minőségibbek és tartósabbak. Az elmúlt években számos olcsó, ismeretlen márkájú fali mosogató csaptelep jelent meg a piacon. Ezek bár első ránézésre jó üzletnek tűnnek, de sajnos a legtöbb esetben pont az ellenkezője valósul meg.

A rossz minőségű, silány anyagokból összeállított, olcsó mosogató csaptelepek sok esetben alig bírják ki néhány hónapig (legfeljebb 1-2 évig) az általános igénybevételt. Innen pedig már nem nehéz kiszámolni, hogy hosszú távon jóval drágábban jövünk ki az olcsó, silány minőségű fali mosogató csaptelepek vásárlásával. Nem beszélve a beszerelési költségekről, ha nem magunk végezzük el.

Mi azt javasoljuk, hogy mindig megbízható forrásból, minőségi, tartós mosogató csaptelepeket vásároljon, amik akár hosszú évtizedekig is ki fogják szolgálni a mosogatással kapcsolatos igényeit. A Szaniter és Klíma Center kínálatában a legjobb márkák fali mosogató csaptelepeit vásárolhatja meg, igen kedvező online árakon.