Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mosogató csaptelep

Manapság már számos típus létezik a mosogató csaptelepek piacán. Megkülönböztetjük az álló és fali, továbbá az egykaros és kétkaros konyhai csaptelepeket, de nem ritkán szín szerint vagy speciális funkció szerint keresik őket a vásárlók. A vásárlás előtt fontos dönteni, hogy milyen gyakran és pontosan milyen mélységű mosogató tálcával kívánja használni konyhai mosogató csaptelepét. Sekély tálcákhoz elsősorban fali változatokat ajánljuk, de az álló mosogató csaptelepek felhasználása is igen széleskörű. Az egy- illetve kétkaros változat pedig már tényleg csak ízlés kérdése. Szakértő csapatunk bátran válaszol felmerülő kérdéseire - igény esetén tanácsunkkal segítjük Önt a választásban. Cégünk több, mint 10 éves tapasztalattal rendelkezik épületgépészet terén, így akár szakmai kérdésekben is állunk rendelkezésére.

Rendezés:

KLUDI MIX mosogatócsap 329040562

Gyártó cikkszám: 329040562
Rendelésre
114.007 Ft

KLUDI MIX mosogatócsap 329040575

Gyártó cikkszám: 329040575
Rendelésre
110.346 Ft

KLUDI MIX mosogatócsap 329043975

Gyártó cikkszám: 329043975
Raktáron
131.241 Ft

KLUDI MIX mosogatócsap 329050562

Gyártó cikkszám: 329050562
Rendelésre
118.044 Ft

KLUDI MIX mosogatócsap 329050575

Gyártó cikkszám: 329050575
Rendelésre
118.044 Ft

A konyha középpontja: mosogató csaptelep

Kevesen gondolnak bele, de valójában a konyha egyik legfontosabb eszköze a mosogató csaptelep, vagy másnéven konyhai csaptelep. Minden nap több tucatszor használjuk, de valójában nem tulajdonítunk neki túl nagy jelentőséget. Pedig közel sem mindegy, hogy milyen mosogató csaptelepet használunk a mindennapokban.

Sokan kizárólag a design szerint választanak, mások az ár/érték arányt helyezik a középpontba, megint mások inkább a nagy múltú, márkás konyhai csaptelepeket keresik. Ahány háztartás, annyi igény.

Fontos a kialakítás

A mosogató csaptelepek két nagy csoportra oszthatók, mely alapjában határozza meg az adott eszköz funkcionalitását és használatát.

1.     Fali mosogató csaptelepek

Mondhatni a „klasszikus” verzió. Számos régi építésű házban, panellakásban, nagypolgári lakásban mind a mai napig úgy van kialakítva a konyhai vízhálózat, hogy csak és kizárólag fali konyhai csaptelep bekötésére van lehetőség. Ezt persze át lehet hidalni a vízhálózat átépítésével, de sokan nem szívesen vágnak neki ennek az egyébként hosszadalmas és sokszor igen drága műveletnek. Ilyenkor jó választás lehet maradni a fali kialakításnál és választani egy modern, funkciójában is gazdag fali mosogató csaptelepet.

2.     Álló mosogató csaptelepek

A másik nagy csoport az ún. álló mosogató csaptelepek, amik leggyakrabban a konyhapultba vannak beszerelve. Külalakjuk sokkal modernebb hatást kölcsönöz konyhánknak, ugyanakkor sok esetben kevesebb hely van alattuk mosogatni. A hagyományos álló konyhai csaptelepek ugyanis viszonylag alacsonyak, így nagyméretű edények, tálak mosogatása igencsak nehézkes. Emiatt javasolt inkább kihúzható zuhanyfejes vagy ívelt kialakítási álló mosogató csaptelepet vásárolni.

Olcsó vagy inkább minőségi mosogató csaptelep a jó választás?

Ahogy az élet legtöbb területén, úgy itt is érvényesül az, hogy a drágább, márkás termékek általában minőségibbek és tartósabbak. Az elmúlt években számos olcsó, ismeretlen márkájú mosogató csaptelep jelent meg a piacon. Ezek bár első ránézésre jó üzletnek tűnnek, de sajnos a legtöbb esetben pont az ellenkezője valósul meg.

A rossz minőségű, silány anyagokból összeállított, olcsó mosogató csaptelepek sok esetben alig bírják ki néhány hónapig (legfeljebb 1-2 évig) az általános igénybevételt. Innen pedig már nem nehéz kiszámolni, hogy hosszú távon jóval drágábban jövünk ki az olcsó, silány minőségű mosogató csaptelepek vásárlásával. Nem beszélve a beszerelési költségekről, ha nem magunk végezzük el.

Mi azt javasoljuk, hogy mindig megbízható forrásból, minőségi, tartós mosogató csaptelepeket vásároljon, amik akár hosszú évtizedekig is ki fogják szolgálni a mosogatással kapcsolatos igényeit. A Szaniter és Klíma Center kínálatában a legjobb márkák mosogató csaptelepeit vásárolhatja meg, igen kedvező online árakon.