Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Klíma

Rendezés:

 A szükséges hűtőteljesítmény függ a tér nagyságától és hőterhelésétől.

A vásárlás előtt mindenképpen szükséges, hogy szakember mérje fel a helyszínt, hogy elkerülje az alábbi problémákat:

- Ha alulméretezik a klímát, akkor nem hűti le a teret.

- Ha túlméretezik, akkor sokat fog fogyasztani, és drágább lesz a berendezés.
 
 

Milyen főbb klímatípusok léteznek? Milyen előnyei és hátrányai vannak az egyes típusoknak?

  • Ablakklíma:

A neve is jól utal rá, hogy elsősorban ablakba elhelyezhető klíma típusról van szó.

Előnyei: olcsó, könnyen kezelhető és karbantartható, telepítése nem feltétlenül igényel szakembert.

Hátrányai: - zajos (ezért hálószobába nem ajánlott, inkább nappaliba, irodákba),
                - korlátozott igényeket tud kielégíteni, magas üzemeltetési költségű.
  • Mobil klíma:

A klíma elnevezése megfelelően jelzi számunkra, hogy ez a típus hordozható, azaz mobil.

Előnyei: hordozható, üzemeltetéséhez nincs szükség klíma telepítést végző szakemberre.

Hátrányai: - zajos, nagy helyet foglal, esztétikailag zavaró,
               - alacsonyabb teljesítményéhez képest drága.
 
  • Splitklíma:

Két részből áll, egy beltéri egységből és egy kültéri egységből.

Több fajtája van: oldal falra vagy mennyezet alá szerelhető, kazettás (álmennyezetbe süllyeszthető), parapetre szerelhető, légcsatornás.

Előnyei: hűtő-fűtő funkcióval rendelkeznek, kisebbek, mint a mobilklíma és diszkrétebb, szebb megjelenésűek.

Hátrányai: drágább készülékek, közepes zajszinttel rendelkeznek.

 
  • Inverteres klíma:
Az inverteres klíma annyiban különbözik a hagyományostól, hogy nem kapcsol ki igazán és nem is kapcsol be igazán, valahol a kettő között dolgozik, ami a terhelés szempontjából rendkívüli előny. Az inverteres teljesítmény-vezérlés folyamatos szabályozást tesz lehetővé, így működésének minden pillanatában, éppen akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a körülmények megkívánnak.
Előnyei: - energiatakarékos, modern,
             - minimális hőmérsékletingadozást biztosít a helyiségben
             - hűtő-fűtő funkcióval rendelkezik,
             - minimális a zajszintje.

Hátrányai: drágább, telepítése szakembert igényel.

Miért érdemes a split klíma mellett dönteni?

split klímák A klímaberendezések használata a legegyszerűbb módja annak, hogy a forróság ellenére kellemes hőmérsékletet teremtsünk a lakás falai között. Nélküle hiába igyekszünk, a meleg bentragad a szobákban és kellemetlen komfortérzetet okoz.

Több készülék is forgalomban van a piacon, csak el kell dönteni, melyik az ideális hosszú távú használatra. A split klímák mindent tudnak, amivel egy korszerű klímának rendelkeznie kell ahhoz, hogy hatékonyan képes legyen ellátni a feladatát.

A split klímák nagyszerű ár-érték aránnyal rendelkeznek, cserébe pedig nagy kapacitással működnek, energiatakarékos a használatuk és mindezek mellett a felhasználó igényeihez tökéletesen szabályozhatóak is. A méretük nem túl nagy, megjelenésük diszkrét, felszerelhetőségüket tekintve rugalmasak. Válassza split klímákat, ha sokoldalú, könnyen kezelhető és biztonságosan működő klímaberendezést szeretne ingatlanába szereltetni! 

Amennyiben több információra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén!

 

Teremtse meg az optimális munkakörülményeket klíma telepítésével!

Teremtse meg az optimális munkakörülményeket klímávalAhhoz, hogy egy ember mennyire tud hatékonyan dolgozni, jelentősen hozzájárulnak a környezeti tényezők. A hőmérséklet, a zajterhelés, a levegőminőség mind befolyásolja a teljesítményt. A nyári hónapokban például gyakori probléma, hogy annyira felmelegszik az iroda, hogy szinte lehetetlen koncentrálni. Ennek azonban egyszerűen véget lehet vetni, mégpedig klíma telepítésével.

Sokan azért vetik el a klíma beszerzésének lehetőségét, mert úgy gondolják, hogy túl drága az üzemeltetése. Természetes, hogy az áramhasználat pénzbe kerül, azonban a kellemes hőmérséklet miatt az irodában sokkal jobb lesz a teljesítmény, a dolgozók jobban oda tudnak figyelni a munkájukra, ezáltal növekszik a cég hatékonysága. Az irodába telepített klíma tehát hosszú távon visszahozza az árát, és jó befektetést jelent a cégnek.

Ha szeretne Ön is optimális munkakörülményeket biztosítani dolgozóinak, és ennek következő lépése a klíma beszerzése, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Ne várja meg a hőséget! Vásároljon már most klíma webáruházunkból!

Lassan itt a május, melegszik az idő, és vele együtt az otthonunk is. Könnyen eljöhet heteken belül az első hőhullám, ami mindig felfokozza az emberek klímák iránti érdeklődését. A legtöbben ilyenkor vásárolják meg az otthonukat hűtő berendezéseket, ezért ilyenkor nehezebb jó ajánlatokat kifogni. Ha szeretne spórolni és sok idegeskedéstől megkímélni magát, keresse fel klíma webáruházunkat már most, és rendelje meg saját légkondicionálóját!

A klímavásárlás szezonjában sajnos számolni kell megnövekedett beszerelési határidővel, és sajnos sokszor maguk a készülékek is nehezebben elérhetőek, ezért érdemes még a szezon beindulása előtt, még tavasszal beszerezni azt, amire szükség lesz. Klíma webáruházunk egész évben kedvező ajánlatokkal várja vásárlóit; ha folyamatosan kellemes hőmérsékletet szeretne otthonában, ne habozzon tovább!

Keressen fel klíma webáruházunkat bizalommal, és használja ki a szezon előtti időszakot! Ha kérdése van, vagy tanácsra lenne szüksége a vásárlással kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Hogyan válasszon klímát?

Hogyan válasszon klímát? A klímák piaca épp kezd beindulni, ugyanis azok, akiknek még nincs ilyen berendezésük, mostanában, a nyár közeledtével fordítanak arra figyelmet, hogy megvásárolják azt. Ahhoz, hogy tökéletes döntést hozhassanak, mindenképp körültekintően kell eljárniuk, vagyis bizonyos tényezőket meg kell vizsgálniuk.

Az első és legfontosabb tényező vásárláskor az, hogy a vevő tisztában legyen a megfelelő hűtőteljesítménnyel. Utóbbi függ a lehűteni kívánt tér nagyságától, hőterhelésétől, ezeket pedig értelemszerűen egy komoly szakember tudja csak meghatározni. A teljesítményen kívül a kinézett klíma gazdaságossága is lényeges. Csak akkor üzemel gazdaságosan egy berendezés, ha minél nagyobb a hatásfoka, erről pedig a termék tulajdonságai között lehet tájékozódni, de ha például „A” jelzésű a szóban forgó klíma, akkor biztos, hogy energiatakarékos, tehát érdemes megvenni!

Ha további kérdései lennének a klímákkal kapcsolatban, vagy szeretne vásárolni, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!