Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Klíma

 A szükséges hűtőteljesítmény függ a tér nagyságától és hőterhelésétől.

A vásárlás előtt mindenképpen szükséges, hogy szakember mérje fel a helyszínt, hogy elkerülje az alábbi problémákat:

- Ha alulméretezik a klímát, akkor nem hűti le a teret.

- Ha túlméretezik, akkor sokat fog fogyasztani, és drágább lesz a berendezés.
 
 

Milyen főbb klímatípusok léteznek? Milyen előnyei és hátrányai vannak az egyes típusoknak?

  • Ablakklíma:

A neve is jól utal rá, hogy elsősorban ablakba elhelyezhető klíma típusról van szó.

Előnyei: olcsó, könnyen kezelhető és karbantartható, telepítése nem feltétlenül igényel szakembert.

Hátrányai: - zajos (ezért hálószobába nem ajánlott, inkább nappaliba, irodákba),
                - korlátozott igényeket tud kielégíteni, magas üzemeltetési költségű.
  • Mobil klíma:

A klíma elnevezése megfelelően jelzi számunkra, hogy ez a típus hordozható, azaz mobil.

Előnyei: hordozható, üzemeltetéséhez nincs szükség klíma telepítést végző szakemberre.

Hátrányai: - zajos, nagy helyet foglal, esztétikailag zavaró,
               - alacsonyabb teljesítményéhez képest drága.
 
  • Splitklíma:

Két részből áll, egy beltéri egységből és egy kültéri egységből.

Több fajtája van: oldal falra vagy mennyezet alá szerelhető, kazettás (álmennyezetbe süllyeszthető), parapetre szerelhető, légcsatornás.

Előnyei: hűtő-fűtő funkcióval rendelkeznek, kisebbek, mint a mobilklíma és diszkrétebb, szebb megjelenésűek.

Hátrányai: drágább készülékek, közepes zajszinttel rendelkeznek.

 
  • Inverteres klíma:
Az inverteres klíma annyiban különbözik a hagyományostól, hogy nem kapcsol ki igazán és nem is kapcsol be igazán, valahol a kettő között dolgozik, ami a terhelés szempontjából rendkívüli előny. Az inverteres teljesítmény-vezérlés folyamatos szabályozást tesz lehetővé, így működésének minden pillanatában, éppen akkora teljesítménnyel üzemel, amekkorát a körülmények megkívánnak.
Előnyei: - energiatakarékos, modern,
             - minimális hőmérsékletingadozást biztosít a helyiségben
             - hűtő-fűtő funkcióval rendelkezik,
             - minimális a zajszintje.

Hátrányai: drágább, telepítése szakembert igényel.

Klímahasználat okosan

klímaAz irodák nagy részében ma már található klíma, de egyre többen szerelik fel vele otthonukat is. Sokan vannak azonban, akik könnyen megfáznak a berendezés használata miatt, pedig ez alapvetően egy elkerülhető probléma lenne, csupán be kellene tartani néhány szabályt. Nézzük, mi mindent érdemes erről tudni, vagyis hogyan használjuk a klímát okosan!

Először is fontos, hogy már a készülék kiválasztásakor is jó döntést hozzunk. Érdemes kikérni egy szakember véleményét, aki segít az optimális teljesítmény meghatározásában. Ha túl alacsony a klíma teljesítménye a helyiség nagyságához képest, akkor nagyon sokat fog fogyasztani, és szinte egész napos működés esetén is csekély lesz a hatása. Ellenkező esetben viszont hirtelen csinál majd nagyon hideget, és ennek könnyen megfázás lehet az eredménye. 

Fontos a klíma megfelelő elhelyezése is. Senkinek sem tesz jót, ha huzamosabb ideig közvetlenül rá fújja a hideg levegőt, ezért nem szerencsés a készüléket például kanapé, íróasztal közelébe helyezni. A klímahasználat során kulcsfontosságú a hőmérséklet beállítása is. A szakemberek alapvetően azt ajánlják, hogy ne állítsuk sokkal hidegebbre a kinti hőmérsékletnél, az 5 fok az ideális. Kintről bemenve már ez is felüdülés lesz, viszont ezt a hőmérséklet különbséget még gond nélkül el tudja viselni a szervezet is. Ha mégis hidegebbre szeretnénk állítani  a klímát, akkor tegyük azt fokozatosan! A berendezés ne hirtelen hűtse le a levegőt, hanem például óránként még egy fokkal vegyük lejjebb a hőt, így fokozatosan hozzá szoktatva magunkat. 

A felelős klímahasználathoz hozzá tartozik a rendszeres tisztítás és karbantartás is. A berendezésben előszeretettel telepszik meg a gomba, illetve rengeteg por, ezért minden szezon előtt iktassuk be a tisztítást! A klíma szárítja a levegőt, ezért érdemes odafigyelni a párásításra is.

klíma hasznos és szükséges berendezés, ám fontos, hogy körültekintően használjuk. Amennyiben kérdése van, illetve úgy döntött, hogy klímát telepíttet otthonába, keressen minket bizalommal a megadott elérhetőségeinken

 

Miért érdemes a split klíma mellett dönteni?

split klímák A klímaberendezések használata a legegyszerűbb módja annak, hogy a forróság ellenére kellemes hőmérsékletet teremtsünk a lakás falai között. Nélküle hiába igyekszünk, a meleg bentragad a szobákban és kellemetlen komfortérzetet okoz.

Több készülék is forgalomban van a piacon, csak el kell dönteni, melyik az ideális hosszú távú használatra. A split klímák mindent tudnak, amivel egy korszerű klímának rendelkeznie kell ahhoz, hogy hatékonyan képes legyen ellátni a feladatát.

A split klímák nagyszerű ár-érték aránnyal rendelkeznek, cserébe pedig nagy kapacitással működnek, energiatakarékos a használatuk és mindezek mellett a felhasználó igényeihez tökéletesen szabályozhatóak is. A méretük nem túl nagy, megjelenésük diszkrét, felszerelhetőségüket tekintve rugalmasak. Válassza split klímákat, ha sokoldalú, könnyen kezelhető és biztonságosan működő klímaberendezést szeretne ingatlanába szereltetni! 

Amennyiben több információra van szüksége, forduljon hozzánk bizalommal a honlapunkon közzétett elérhetőségeink egyikén!

 

Teremtse meg az optimális munkakörülményeket klíma telepítésével!

Teremtse meg az optimális munkakörülményeket klímávalAhhoz, hogy egy ember mennyire tud hatékonyan dolgozni, jelentősen hozzájárulnak a környezeti tényezők. A hőmérséklet, a zajterhelés, a levegőminőség mind befolyásolja a teljesítményt. A nyári hónapokban például gyakori probléma, hogy annyira felmelegszik az iroda, hogy szinte lehetetlen koncentrálni. Ennek azonban egyszerűen véget lehet vetni, mégpedig klíma telepítésével.

Sokan azért vetik el a klíma beszerzésének lehetőségét, mert úgy gondolják, hogy túl drága az üzemeltetése. Természetes, hogy az áramhasználat pénzbe kerül, azonban a kellemes hőmérséklet miatt az irodában sokkal jobb lesz a teljesítmény, a dolgozók jobban oda tudnak figyelni a munkájukra, ezáltal növekszik a cég hatékonysága. Az irodába telepített klíma tehát hosszú távon visszahozza az árát, és jó befektetést jelent a cégnek.

Ha szeretne Ön is optimális munkakörülményeket biztosítani dolgozóinak, és ennek következő lépése a klíma beszerzése, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Ne várja meg a hőséget! Vásároljon már most klíma webáruházunkból!

Lassan itt a május, melegszik az idő, és vele együtt az otthonunk is. Könnyen eljöhet heteken belül az első hőhullám, ami mindig felfokozza az emberek klímák iránti érdeklődését. A legtöbben ilyenkor vásárolják meg az otthonukat hűtő berendezéseket, ezért ilyenkor nehezebb jó ajánlatokat kifogni. Ha szeretne spórolni és sok idegeskedéstől megkímélni magát, keresse fel klíma webáruházunkat már most, és rendelje meg saját légkondicionálóját!

A klímavásárlás szezonjában sajnos számolni kell megnövekedett beszerelési határidővel, és sajnos sokszor maguk a készülékek is nehezebben elérhetőek, ezért érdemes még a szezon beindulása előtt, még tavasszal beszerezni azt, amire szükség lesz. Klíma webáruházunk egész évben kedvező ajánlatokkal várja vásárlóit; ha folyamatosan kellemes hőmérsékletet szeretne otthonában, ne habozzon tovább!

Keressen fel klíma webáruházunkat bizalommal, és használja ki a szezon előtti időszakot! Ha kérdése van, vagy tanácsra lenne szüksége a vásárlással kapcsolatban, vegye fel velünk a kapcsolatot!

 

Hogyan válasszon klímát?

Hogyan válasszon klímát? A klímák piaca épp kezd beindulni, ugyanis azok, akiknek még nincs ilyen berendezésük, mostanában, a nyár közeledtével fordítanak arra figyelmet, hogy megvásárolják azt. Ahhoz, hogy tökéletes döntést hozhassanak, mindenképp körültekintően kell eljárniuk, vagyis bizonyos tényezőket meg kell vizsgálniuk.

Az első és legfontosabb tényező vásárláskor az, hogy a vevő tisztában legyen a megfelelő hűtőteljesítménnyel. Utóbbi függ a lehűteni kívánt tér nagyságától, hőterhelésétől, ezeket pedig értelemszerűen egy komoly szakember tudja csak meghatározni. A teljesítményen kívül a kinézett klíma gazdaságossága is lényeges. Csak akkor üzemel gazdaságosan egy berendezés, ha minél nagyobb a hatásfoka, erről pedig a termék tulajdonságai között lehet tájékozódni, de ha például „A” jelzésű a szóban forgó klíma, akkor biztos, hogy energiatakarékos, tehát érdemes megvenni!

Ha további kérdései lennének a klímákkal kapcsolatban, vagy szeretne vásárolni, keressen minket bizalommal elérhetőségeinken!

Rendezés:

Gree MOMA GPH12AN-K5NNA1A mobilklíma 3,5kW

Gyártó cikkszám: GPH12AN-K5NNA1A
Előrendelhető
164.973 Ft 148.500 Ft

Fujitsu ABYG14LVTA parapet/mennyezeti multi beltéri egység 4 kW

Gyártó cikkszám: ABYG14LVTA
Raktáron
313.171 Ft

Klíma_csomag

Amennyiben kérdése van a csomaggal kapcsolatban hívja kollégánkat a +3630-815-9597 számon!

Fujitsu Eco ABYG18KRTA / AOYG18KATA mennyezeti klíma csomag 5,2 kW

Gyártó cikkszám: ABYG18KRTA/AOYG18KATA
Raktáron
684.646 Ft

Klíma_csomag

Amennyiben kérdése van a csomaggal kapcsolatban hívja kollégánkat a +3630-815-9597 számon!

Fujitsu Standard ABYG18KRTA / AOYG18KBTB mennyezeti klíma csomag 5,2 kW

Gyártó cikkszám: ABYG18KRTA/AOYG18KBTB
Raktáron
773.811 Ft

Klíma_csomag

Amennyiben kérdése van a csomaggal kapcsolatban hívja kollégánkat a +3630-815-9597 számon!

Fujitsu ABYG18LVTB parapet/mennyezeti multi beltéri egység 5.2 kW

Gyártó cikkszám: ABYG18LVTB
Raktáron
321.172 Ft

Klíma_csomag

Amennyiben kérdése van a csomaggal kapcsolatban hívja kollégánkat a +3630-815-9597 számon!

Fujitsu Eco ABYG22KRTA / AOYG22KATA mennyezeti klíma csomag 6 kW

Gyártó cikkszám: ABYG22KRTA/AOYG22KATA
Raktáron
800.089 Ft

Klíma_csomag

Amennyiben kérdése van a csomaggal kapcsolatban hívja kollégánkat a +3630-815-9597 számon!

Fujitsu Standard ABYG22KRTA / AOYG22KBTB mennyezeti klíma csomag 6 kW

Gyártó cikkszám: ABYG22KRTA/AOYG22KBTB
Raktáron
912.114 Ft

Klíma_csomag

Amennyiben kérdése van a csomaggal kapcsolatban hívja kollégánkat a +3630-815-9597 számon!

Fujitsu Eco ABYG24KRTA / AOYG24KATA mennyezeti klíma csomag 6,8 kW

Gyártó cikkszám: ABYG24KRTA/AOYG24KATA
Raktáron
925.819 Ft

Klíma_csomag

Amennyiben kérdése van a csomaggal kapcsolatban hívja kollégánkat a +3630-815-9597 számon!

Fujitsu Standard ABYG24KRTA / AOYG24KBTB mennyezeti klíma csomag 6,8 kW

Gyártó cikkszám: ABYG24KRTA/AOYG24KBTB
Raktáron
1.058.418 Ft

Klíma_csomag

Amennyiben kérdése van a csomaggal kapcsolatban hívja kollégánkat a +3630-815-9597 számon!

Fujitsu Eco ABYG30KRTA / AOYG30KATA mennyezeti klíma csomag 8,5 kW

Gyártó cikkszám: ABYG30KRTA/AOYG30KATA
Raktáron
1.085.839 Ft

Klíma_csomag

Amennyiben kérdése van a csomaggal kapcsolatban hívja kollégánkat a +3630-815-9597 számon!

Fujitsu ABYG30LRTE / AOYG30LETL mennyezeti klíma csomag 8,5 kW

Gyártó cikkszám: ABYG30LRTE/AOYG30LETL
Raktáron
1.137.274 Ft

Klíma_csomag

Amennyiben kérdése van a csomaggal kapcsolatban hívja kollégánkat a +3630-815-9597 számon!

Fujitsu Eco ABYG36KRTA / AOYG36KATA mennyezeti klíma csomag 9,5 kW

Gyártó cikkszám: ABYG36KRTA/AOYG36KATA
Raktáron
1.324.726 Ft

Klíma_csomag

Amennyiben kérdése van a csomaggal kapcsolatban hívja kollégánkat a +3630-815-9597 számon!