Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Nagy teljesítményű klíma

Nagy teljesítményű klímák alatt olyan légkondicionló berendezéseket értünk, amik teljesítménye meghaladja a 10 kW-ot. Ezek a klímák optimális fogyasztással képesek lehűteni otthona vagy üzlete bizonyos helyiségeit vagy akár a teljes épületet. Az ilyen nagy teljesítményű klímák belmagasságtól és tájolástól függően kb. 100 négyzetméter feletti egy légterű helyiségek klimatizálását tudják ellátni. Télen akár fűtésre is használhatja őket. Több, mint 10 éves szakértői tapasztalattal a hátunk mögött olyan klímákat válogattunk össze, melyekben maximálisan megbízunk. Kérje akár szereléssel!
Rendezés:

Nagy teljesítményű klímák 90 m2 alapterülettől

Egy lakás klimatizálásánál kiemelten fontos, hogy jól méretezzük a klíma készüléket. A kelleténél alacsonyabb teljesítményű klíma nem hűt/fűt eléggé, ráadásul a villanyszámlát is irreálisan megdobja. Addig a túlméretezett klíma állandóan fel-le állítja a teljesítményét, ami megint nem kedvez a pénztárcánknak.

Nagy teljesítményű klímák alatt olyan készülékeket értünk, melynek a teljesítménye rendszerint 10 kW feletti. Az ilyen klímákat legalább kb. 90-100 m2 alapterületű helyiségekhez tudjuk ajánlani, függően attól, hogy milyen fekvésű és pontosan hol helyezkedik el az épületen belül.

Mikor lehet szüksége egy nagy teljesítményű klímára?

A nagy teljesítményű klímák, vagyis a 10 kW teljesítmény feletti klímák viszonylag ritkák lakossági viszonylatban. Ennek az oka, hogy nem sok házban található 90 négyzetméternél nagyobb egybefüggő belső tér.

Azonban üzletihelyiségek, irodák, gyárak, üzemek, orvosi rendelők vagy raktárak klimatizálásakor rendszerint ilyen, nagy teljesítményű klíma rendszereket szoktunk javasolni, ha az alapterület mérete ezt indokolja. Ezek általában már légcsatornázható vagy mennyezeti klíma rendszerben valósulnak meg.

Fontos szempont, hogy mono vagy multi split klíma rendszerben képzeli el nagy teljesítményű klímáját. Sok esetben hatékonyabb egy erős kültéri egységhez csatlakoztatni több kisebb beltéri egységet, mint egy nagy beltéri egységet. Ha nem biztos a döntésben, kérje szakértőink segítségét!