Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

5 kW klíma

Rendezés:

Mekkora alapterülethez elég a 5 kW klíma?

Aki klímával foglalkozik vagy kicsit is jártas a klimatizálásban az tudja, hogy igazából nem a helyiség alapterülete a mérvadó. Sokkal pontosabb számítást lehet végezni a légköbméterrel és a helyiség pontos elhelyezkedésének a számbabavételével. De az egyszerűség kedvéért most megadjuk ezt az értéket négyzetméterben.

Egy klíma 5 kW teljesítménnyel nagyságrendileg egy 45-65 m2 helyiség klimatizálásához elegendő. Függően attól, hogy milyen fekvésű a szoba, pontosan hol helyezkedik el a lakásban, de számtalan más befolyásoló tényezőtől is függhet mindez (pl. szigetelés, ablakfelületek, személyek száma, elektronikai eszközök száma, hőigény, árnyékolás, stb.).

5 kW klíma fogyasztása

Egy 5 kW klíma valójában nem fogyaszt állandóan 5000 Wattot. Hűtési üzemmódban nagyságrendileg 1500 W fogyasztással érdemes számolni óránként. Fűtési üzemmódban minimálisan többet fogyaszt.

Ez azt jelenti, hogy a legmagasabb áramárral számolva (A2 csúcsidőszak) óránként kb. 64 Ft-ot fogyaszt. Ez napi 12 óra üzemidővel számolva is kb. 770 Ft-ot jelent. Na de nem mindennap kell 12 órát üzemelnie a klímának, még nyáron sem.

5 kW klíma árak a Szaniter és klíma centerben

A 5 kW teljesítményű klíma árai a Szaniter és klíma center kínálatában kb. 90.000 Ft-tól indulnak. Azonban fontos, hogy ez az ár kizárólag a beltéri egységre vonatkozik. Ahhoz, hogy valóban tudjuk használni a klímát, szükséges hozzá egy kültéri egységet is választania.