Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Mennyezeti klíma

A mennyezeti klíma (vagy másnéven: plafon klíma) egy split technológiát használó, széles körben elterjedt légkondicionáló fajta. A mennyezetre szerelhető klíma elsősorban üzlethelyiségekben, irodákban vagy olyan háztartásokban terjedt el, ahol nincs lehetőség oldalfali változat beszerelésére. A mennyezeti klíma az egyik legelterjedtebb mono split klíma típus.

Több, mint 10 éves szakértői tapasztalattal a hátunk mögött olyan inverteres mennyezeti klíma szetteket válogattunk össze, melyekben maximálisan megbízunk. Kérje szereléssel!

Rendezés:

Fujitsu STANDARD ABYG30KRTA / AOYG30KBTB mennyezeti split klíma (8.5 kW)

Gyártó cikkszám: ABYG30KRTA / AOYG30KBTB
Rendelésre
1.568.704 Ft

Fisher FSKIF-363AE3/FSOIF-364AE3-3F mennyezeti split klíma (10.5 kW)

Gyártó cikkszám: FSKIF-363AE3/FSOIF-364AE3-3F
Raktáron
999.989 Ft

Fisher kazettás 10,5kW split klíma Inverteres FSKIF-360CE3/FSOIF-360CE3-3F

Gyártó cikkszám: FSKIF-360CE3/FSOIF-360CE3-3F
Raktáron
1.211.900 Ft

Megoldás a nem hétköznapi helyzetekre: mennyezeti klíma

Sok lakásban, irodában vagy üzlethelyiségben elkerülhetetlen, hogy valamilyen „alternatív” klíma típust válasszunk. Gyakran ilyenkor jön szóba a mennyezeti klíma.

A mennyezeti klíma nagy előnye az oldalfali verzióval szemben, hogy gyakorlatilag bármilyen helyiségbe beszerelhető. Egy oldalfali változatot nem tudunk nagy üvegfelületekkel rendelkező falra helyezni, sem egy olyan üzletben, ahol plafonig be van polcozva a fal.

Sokan persze az esztétikája miatt választják ezeket a típusokat: kialakítása révén a plafon klíma szinte alig észrevehető. Sőt, létezik belőle álmennyezetbe szerelhető verzió is (ún. álmennyezeti klíma).

Milyen előnyök szólnak még a mennyezetre szerelhető klímák mellett?

Az esztétikai szempontokon és a széleskörű felhasználáson túl további előnyökkel is kecsegtet egy mennyezeti klíma. Például sokkal jobban oszlatják el a beáramló levegőt, mint egy „hagyományos” társa. Ugyanis a mennyezetre szerelhető klímák képesek egyszerre akár több irányba is terelni a levegőt – ezzel pedig gyorsabban és hatékonyabb hűthető le a helyiség.

További előnye még, hogy képes friss levegő betáplálására is ez a klíma típus vagy akár egy teljesen különálló helyiség klimatizálása is megoldható egyszerre.

Milyen mennyezeti klíma típusok léteznek?

A mennyezetre szerelhető klímák között is több fajtát különböztetünk meg. Létezik:

  • kazettás mennyezeti klíma típusok (1, 2, illetve 4 utas verzió vagy levegőt körbe kifúvós)
  • légcsatornázható klíma típusok
  • parapet klíma (mennyezetre is szerelhető)