Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Monoblokk hőszivattyú

A monoblokk hőszivattyúk lényege, hogy egyetlen egységgel képes ellátni a hőszivattyúk hűtő-fütő feladatát. Ennél a konstrukciónál a beltéri egység alkotóelemei gyárilag beépítésre kerülnek a kültéri egységbe, így létrehozva egy mono egységből álló hőszivattyú rendszert. Előnye, hogy a telepítése jóval egyszerűbb és költséghatékonyabb az osztott rendszerű társainál. Több, mint 10 éves szakértői tapasztalattal a hátunk mögött olyan monoblokkos hőszivattyúkat válogattunk össze, melyekben maximálisan megbízunk. Kérje akár szereléssel!
Rendezés:

Milyen az a monoblokk hőszivattyú?

A monoblokk hőszivattyú esetében a gyártó a kültéri egységbe szereli a hőcserélőt és a vízszivattyút is. Így gyakorlatilag egyetlen egységként képes önállóan működni a rendszer. Mivel a monoblokkos hőszivattyúk kültéri egységébe több mindent szereltek, ezáltal annak mérete valamelyest nagyobb lesz egy osztott rendszerű hőszivattyú kültéri egységénél.

A monoblokk hőszivattyú előnyei

A monoblokk hőszivattyúknak számos előnye van a split (osztott) rendszerű hőszivattyúkkal szemben. Íme néhány példa:

  • kompakt berendezések, ezáltal gyorsan, könnyen és olcsóbban telepíthető
  • nem igényel gázköri szerelési munkálatokat
  • kizárható a hűtőközeg-szivárgás problémája

A monoblokk hőszivattyú hátrányai

Ahogy szinte mindennek, úgy a monoblokk hőszivattyúnak is „két oldala van”. Bizony számos hátrányt is meg kell említenünk, ami persze nem jelent minden esetben kizáró tényezőt, sőt!

  • nagyobb a kockázat fagyás veszélyre, mivel a készülék vízköri része is kültéren van
  • a fagyás veszély elkerülése miatt fagyállóra van szükség, aminek használata további elemek (pl. hőcserélő, puffertartály, szivattyú, stb.) beszerelését teszi szükségessé
  • minimálisan alacsonyabb hatásfokkal működik, mint egy osztott rendszerű hőszivattyú

Monoblokk hőszivattyú ár a Szaniter és klíma centerben

A Szaniter és klíma centerben igen kedvező áron juthat hozzá monoblokk hőszivattyúkhoz. Ha nem tud dönteni, vegye fel a kapcsolatot szakértő kollégáinkkal, akik készséggel válaszolnak minden kérdésére. Továbbá a hőszivattyú telepítésében is számíthat rájuk.

Egy monoblokk hőszivattyú minden szempontból hosszú távú befektetés. Nem érdemes elhamarkodni a döntést. Kérjen segítséget, hogy Ön is korszerű, hatékony, környezetbarát és energiatakarékos hűtő/fűtő rendszert telepíthessen otthonába!