Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Klíma

Elviselhetetlenek a forró nyári napok vagy a hideg téli éjszakák? A klíma, légkondicionáló vagy légkondi berendezésekkel energiatakarékosan hűthet/fűthet otthonában, irodájában vagy üzletében.

Több, mint 10 éves szakértői tapasztalattal a hátunk mögött olyan inverteres klíma készülékeket válogattunk össze, melyekben maximálisan megbízunk. Klíma szereléssel? Nem probléma. Kérjen egyedi árajánlatot tőlünk klíma szerelésre!

Rendezés:

Klíma – kell vagy nem kell?

Az elmúlt néhány évben-évtizedben egyre több háztartásban jelennek meg ilyen vagy olyan klíma készülékek, avagy légkondicionáló vagy légkondi berendezések. Igaz, hosszú ideig csak a tehetősebb személyek engedhették meg maguknak a kellemes hűvös levegőt csináló klímákat.

Az egyre forróbb nyári hónapok miatt szinte már-már elviselhetetlen az élet klíma nélkül. Sokan azonban még a mai napig ódzkodnak tőle, pedig megengedhetnék maguknak.

Az biztos, hogy könnyebb az élet vele, mint nélküle. Persze senkit sem kell rábeszélni egy klíma megvételére – érezni fogja az, akinek szüksége van rá.

Klíma működése

Biztos Önben is felmerült már a kérdés: „hogyan működik a klíma?”. A klíma működési elve nem egy csoda – igaz, elsőre szinte annak érezzük, miután lehűtötte kellemes 24 fokra a szobát a korábbi 32 fokról.

 1. A beltéri egység (párologtató) a szobából hőt vesz fel és elkezdi áramoltatni a meleg levegőt a kültéri egység (kondenzátor) felé kompresszor segítségével.
 2. A kültéri egység leadja a felvett hőt ventilátor és bordázat segítségével
 3. Egy speciális szabályzószelep segítségével (fojtás) a kültéri egységben (kondenzátor) a hűtőközeg nyomása növekszik, a beltéri egységben (párologtató) pedig csökken
 4. A hűtőközeg halmazállapotot vált (gázból folyadék) és folytatja az útját a beltéri egységig, ahol újra hőt (meleg levegőt) vesz fel – a folyamat pedig kezdődik elölről.

A légkondicionáló működéséhez tehát 4 elemre van szükség: kompresszor, kondenzátor, párologtató és fojtás.

Inverteres klíma jelentése

Folyamatosan visszatérő kérdés: „Az inverteres klíma mit jelent?”. Az inverteres klíma gyakorlatilag megegyezik egy régi, ún. ON/OFF klíma működésével, azonban annál jóval környezet- és „pénztárcabarátabb” módon üzemel, köszönhetően a beépített inverternek.

Az inverter gyakorlatilag egy kompresszor szabályozó eszköz, ami aktívan szabályozza a klíma hatásfokát. Így csak olyan „fokozaton” működik a rendszer, amennyit a hőmérséklet megkíván. Ezzel nem csak a környezetet és a pénztárcánkat kíméljük, de az elektromos hálózat is jóval kisebb terhelést kap.

Klíma típusok

A klímákat, vagyis légkondicionálókat sokféleképpen lehet kategorizálni.

Kivitel szempontjából létezik:

 • (magas)oldalfali klíma
 • mennyezeti klíma
 • parapet klíma
 • légcsatornázható klíma
 • ablakklíma
 • mobil klíma (egy és két csöves)

Kiszerelés szempontjából:

 • mono split klíma
 • multi split klíma

Teljesítmény szerint:

 • kis teljesítményű klíma
 • közepes teljesítményű klíma
 • nagy teljesítményű klíma

Funkciók szerint:

 • wifis klíma
 • páramentesítő klíma
 • fűtésre optimalizált klíma
 • csendes klíma
 • stb.

Magyarán, hogy milyen klíma fajták vannak, attól függ, hogy milyen szempontból közelítjük meg a kérdést.

Klíma vásárlás a Szaniter és klíma centerben

Vásároljon klímát online webáruházunkban néhány kattintás segítségével. Amennyiben kérdése van a termékekkel kapcsolatban vagy szeretne bővebb tájékoztatást kapni, hívja kollégánkat a +3630-815-9597 számon!

A klíma rendelés után annak értékét biztonságosan fizetheti, továbbá kérheti személyes átvétellel is következő készülékét.

Klíma szereléssel? Nálunk ez is lehetséges!

Ne pazarolja az időt azzal, hogy hozzáértő klímaszerelőt vadászik, aki amúgy is hetekkel-hónapokkal később ér csak rá. Ha gyorsan, egyszerűen és kedvező áron szeretné beköttetni a nálunk vásárolt klímáját, kérje azt szerelési csomaggal. Egy ingyenes helyszíni felmérést követően pontos árajánlatot adunk Önnek klíma szerelésre! Ennél egyszerűbb már nem is lehetne a klíma vásárlás.