Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Milyen főzőlapot vegyek?

2022. 02. 22. 00:00:00

Ön is tapasztalta már, hogy az otthonába látogató vendégei előbb-utóbb a konyhában kötnek ki, ahol aztán a legmeghittebb hangulatú beszélgetések folynak? A görög mitológiában Hesztia istennő volt az otthoni tüzek védistene, a házasélet, családi élet védelmezője. Az otthon melege kifejezés nem véletlen, hiszen átvitt értelemben is fontos vigyáznunk, hogy otthonunk tüze, meleg otthonossága ne húnyjon ki. Ennek szerves része, hogy szeretteinket finom melegétel várja otthon.

Szelektív hulladékgyűjtés otthon - tegyen a jövőért!

2022. 02. 15. 00:00:00

A modern kor vívmányai mellett sajnos egyre több környezeti problémával kell szembenéznünk. Ezek közül kiemelkedő a földünket elárasztó, egyre nagyobb tömegű szemét. Ennek mérséklésére mi is tehetünk lépéseket azzal, hogy az újrahasznosítható anyagokat nem a kommunális, hanem az arra kijelölt szelektív kukákba dobjuk. A szelektív hulladékgyűjtés otthon kezdődik.

Páraelszívó beépítési magassága

2022. 02. 08. 00:00:00

Konyhánk főzőszekciójának megtervezésekor fontos figyelembe vennünk a páraelszívó beépítési magasságát. Fontos a berendezés teljesítményének, biztonságos működésének szempontjából, valamint ergonómiai szempontból is. Nem kis problémát jelent például, ha a szagelszívó útban van a fejünknek.

Milyen páraelszívót vegyek?

2022. 02. 04. 17:49:57

Amennyiben Ön gyakran főz, rendszeresen szembe találhatja magát azzal a problémával, hogy a frissen készült étel illatának kiélvezése után visszamaradó ételszag nyomasztóvá válik. A szag ránehezedik a konyha, vagy akár az egész lakás levegőjére. A helyzet orvoslására elhatározza, hogy befektet egy páraelszívó berendezésbe.  Igen ám, de ekkor jön a jogos kérdés: “Milyen páraelszívót vegyek?”

Eldugult mosogató

2022. 01. 25. 00:00:00

Konyhai tevékenységeink 60%-a a mosogatóhoz kapcsolódik, nem csoda hát, ha a gyakori igénybevétel eldugult mosogatót eredményez. A leggondosabb odafigyelés mellett is belekerülnek a lefolyóba apró ételmaradványok, olaj, zsír, mosogatószer. Ezek lerakódása először talán csak kellemetlen szagokat, rosszabb esetben a mosogató eldugulását okozza.

Mosogató tisztítása

2022. 01. 18. 00:00:00

A mosogató tisztítása ugyanolyan fontos, mint edényeink alapos elmosogatása. Hangsúlyt kell fektetni a rendszeres karbantartásra, hiszen ez az a hely, ahol ragyogóvá varázsoljuk tányérjainkat, evőeszközeinket. Egyértelmű, hogy a mosogató tisztasága kiemelt fontosságú, hogy semmilyen szennyeződés vagy kórokozó ne kerüljön az ételünkbe.

Gránit mosogató előnyei és hátrányai

2022. 01. 11. 00:00:00

Napjainkban a gránit mosogatók használata egyre népszerűbbé válik. Változatos színei, formái mellett praktikussága teszi kiváló választássá. A gránit a természetben elterjedt, a gyémánt után a második legkeményebb kőzet. Bár általában a gránit tálcák 70-80%-a gránitőrlemény, 20-30%-a kötőanyagként funkcionáló speciális akril vagy műgyanta, az eredeti kőzet tulajdonságaival nagy mértékben rendelkeznek. Ezek alapján a gránit mosogató előnyeihez nem férhet kétség, de vajon mi a helyzet a gránit mosogató hátrányaival? Mindkettő együttes ismeretében dönthetünk arról, hogy miért jó a gránit mosogató, egyáltalán számunkra ideális választás-e.

Milyen mosogatótálcát vegyek?

2022. 01. 07. 11:29:15

Mosogatótálcát nem a konyhánknak, hanem magunknak választunk. Talán ez a legfontosabb szempont, amikor azon törjük a fejünket, hogy “milyen mosogatótálcát vegyek”.

Bojler csaptelep működése

2021. 12. 21. 00:00:00

A bojler csaptelep működésének megértéséhez először tekintsük át, mi az a bojler és milyen fajtái vannak.

Csap ablak alá – Mire figyelj?

2021. 12. 14. 00:00:00

Felvirrad a várva várt nap. Hosszú hetek, hónapok nélkülözése után végre átveheti új konyháját. Belép az ajtón, és a fejében megindul egy boldogságot árasztó melódia; egy hollywoodi filmben érzi magát. Tökéletes a konyhabútor, a beépített konyhagépek, minden mindennel összepasszol. A mosogatónál állva teljes a panoráma, a csap ablak alá került, ahogy megálmodta.