Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Milyen zuhanykabint vegyek?

2023. 05. 03. 17:00:47

Amennyiben fürdőszoba felújítás előtt áll (esetleg már nyakig benne van), szinte elkerülhetetlen kérdés, hogy kád vagy zuhanykabin kerüljön az új fürdőszobába? Habár a kád kényelmesebb lehet, egy zuhanykabin sokkal praktikusabb megoldásnak számít.

Mennyi áramot fogyaszt egy hőszivattyú?

2023. 04. 26. 12:59:44
Minden hőszivattyú vásárló felteszi magának a kérdést: valójában mennyi áramot fogyaszt egy hőszivattyú? Sajnos a kérdés nem válaszolható meg egyetlen mondattal, de ha kellő információ áll rendelkezésre, akkor egy nagyon jó becslést adhatunk arra vonatkozóan, hogy a saját háztartásunkban mekkora energiafelhasználással kalkulálhatunk, ha egy új levegő-víz hőszivattyú rendszert telepítünk.

Legjobb klímák fűtésre 2024-ben

2023. 04. 05. 12:33:43

A téli hónapokban elengedhetetlen egy hatékony fűtő rendszer, amely pénztárcabarát módon és energiahatékonyan képes felfűteni lakásunkat. Az áram-, fa- és gázárak növekedésével azonban már nem olyan egyértelmű, hogy mivel oldjuk meg otthonunk fűtését a téli hónapokban.

Sok háztartás a fűtő klímák mellett tette le a voksát, hiszen ezzel a nyári hónapokban is kényelmesebbé tehetik otthonukat.

Nem meglepő módon, ugrásszerűen nőtt a fűtésre optimalizált klímák kereslete az elmúlt időszakban. Ugyanakkor, egy laikus számára nehéz lehet eligazodni a gyártók különböző termékei között.

Hőszivattyú elhelyezése

2023. 03. 27. 17:00:36

A hőszivattyú egy nagyszerű eszköz arra, hogy az otthonunk fűtését, hűtését és melegvíz-ellátását fenntartható és gazdaságos módon tudjuk megoldani. Azonban az eszköz helyes elhelyezése és telepítése fontos a hatékony működés és a zajszint minimalizálása érdekében. Ebben a cikkben összefoglaljuk a hőszivattyúk elhelyezési szabályait és a gyakori buktatókat.

Legjobb hőszivattyúk 2024-ben

2023. 03. 13. 17:03:55

Amennyiben hőszivattyú vásárlás előtt áll, valószínűleg tisztában van vele, milyen nehéz fába vágta a fejszéjét. Milyen típust válasszunk? Milyen teljesítménnyel? Milyen gyártótól? – csak néhány kérdés, ami biztosan felmerült már az Ön fejében is. Ha esetleg már van elképzelése, hogyan lehet biztos abban, hogy valóban a legjobb hőszivattyút választotta az adott költségvetésen belül?

Monoblokk vagy Split hőszivattyú?

2023. 03. 07. 14:32:33

Amikor egy új fűtési rendszer kiépítését tervezzük, számos szempontot kell figyelembe vennünk a megfelelő döntés meghozatalához.

A hőszivattyú az egyik legnépszerűbb fűtési rendszerré nőtte ki magát, amióta az energiaárak az egekbe szöktek. Amellett, hogy környezetbarát módon és energiahatékonyan képesek biztosítani az épület fűtését-hűtését, még használati melegvíz előállítására is képesek.

Milyen főzőlapot vegyek?

2022. 02. 22. 00:00:00

Ön is tapasztalta már, hogy az otthonába látogató vendégei előbb-utóbb a konyhában kötnek ki, ahol aztán a legmeghittebb hangulatú beszélgetések folynak? A görög mitológiában Hesztia istennő volt az otthoni tüzek védistene, a házasélet, családi élet védelmezője. Az otthon melege kifejezés nem véletlen, hiszen átvitt értelemben is fontos vigyáznunk, hogy otthonunk tüze, meleg otthonossága ne húnyjon ki. Ennek szerves része, hogy szeretteinket finom melegétel várja otthon.

Szelektív hulladékgyűjtés otthon - tegyen a jövőért!

2022. 02. 15. 00:00:00

A modern kor vívmányai mellett sajnos egyre több környezeti problémával kell szembenéznünk. Ezek közül kiemelkedő a földünket elárasztó, egyre nagyobb tömegű szemét. Ennek mérséklésére mi is tehetünk lépéseket azzal, hogy az újrahasznosítható anyagokat nem a kommunális, hanem az arra kijelölt szelektív kukákba dobjuk. A szelektív hulladékgyűjtés otthon kezdődik.

Páraelszívó beépítési magassága

2022. 02. 08. 00:00:00

Konyhánk főzőszekciójának megtervezésekor fontos figyelembe vennünk a páraelszívó beépítési magasságát. Fontos a berendezés teljesítményének, biztonságos működésének szempontjából, valamint ergonómiai szempontból is. Nem kis problémát jelent például, ha a szagelszívó útban van a fejünknek.

Milyen páraelszívót vegyek?

2022. 02. 04. 17:49:57

Amennyiben Ön gyakran főz, rendszeresen szembe találhatja magát azzal a problémával, hogy a frissen készült étel illatának kiélvezése után visszamaradó ételszag nyomasztóvá válik. A szag ránehezedik a konyha, vagy akár az egész lakás levegőjére. A helyzet orvoslására elhatározza, hogy befektet egy páraelszívó berendezésbe.  Igen ám, de ekkor jön a jogos kérdés: “Milyen páraelszívót vegyek?”