Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek

Klíma fűtés előnyei/hátrányai

2021. 11. 02. 00:00:00

Klíma. A szó hallatán a legtöbb embernek egy kellemesen hűvös légkörű szoba ugrik be, amely enyhet ad a forró nyári napokon. De valóban csak ennyi szerep jut a klimatizáló rendszereknek?... Manapság a legtöbb légkondicionáló berendezés nem csak hűtésre, hanem fűtésre is alkalmas. Vajon tényleg hatásosak? Tekintsük át, mik lehetnek a klíma fűtés előnyei/hátrányai.

Mire jó a légtisztító?

2021. 11. 23. 00:00:00

Környezetünk egyik súlyos jelenkori problémája a légszennyezés. A helyzet megoldása kézenfekvőnek tűnik: teremtsünk tiszta levegőt magunk körül. Erre ideális megoldásnak tűnik egy légtisztító készülék használata. De mi is ez tulajdonképpen, egy légtisztító mire jó, hogyan működik?

Páramentesítő használata

2021. 11. 16. 00:00:00

Egy páramentesítő használata sok esetben, sok helyiségben indokolt lehet. Nagyobb mennyiségű pára keletkezhet a fürdőszobában, vagy a konyhában, esetleg hűvös, esős napokon az utcáról származhat az otthonunkba benyomuló, magas relatív víztartalmú levegő. Az ablaktalan helyiségek, a pince is ki van téve a pára káros hatásának, a penészesedésnek.

Hőszivattyú vagy gázkazán?

2021. 11. 09. 00:00:00

Újépítésű házának fűtési rendszerét szeretné kiválasztani, vagy a meglévőt modernizálná? Nem tudja, hogy melyikkel járna jobban, egy hagyományos rendszerrel, vagy egy új technológiával? Nem tudja eldönteni, hogy az elképzeléseihez melyik megoldás lenne hatékonyabb, a hőszivattyú vagy gázkazán telepítése?

Ne dobjon ki pénzt feleslegesen egy olyan rendszerre, ami nem teljesíti az Ön igényeit. Tekintse meg rövid összefoglalónkat, hogy az Ön számára a hőszivattyú vagy gázfűtés lehet-e az ideális választás.

Hőszivattyú működése

2021. 10. 26. 00:00:00

A hőszivattyú működése lényegében azon alapszik, hogy egy hidegebb hőmérsékletű helyről hőt von el, és azt magasabb hőmérsékletű helyre szállítja.

Klíma gazdaságos használata

2021. 10. 19. 00:00:00

A klíma gazdaságos használata fontos kérdés, amikor azt mérlegeljük, megéri-e egyáltalán klímát szereltetni otthonunkba, irodánkba. Amennyiben a kérdés felmerül, az esetek túlnyomó részében a válasz is megvan rá, hogy igen.

Klíma vásárlás menete

2021. 10. 12. 00:00:00

Önben is felmerült már a gondolat, hogy klímát szereltetne a forró nyári napok átvészelésére? Körülnézett a piacon, összeszedte az információt, hogy az Ön otthonába, irodájába milyen légkondicionálót lenne érdemes szereltetni? Már indulna is megvenni, de ekkor felmerül Önben a kérdés, hogy tulajdonképpen mi is a klíma vásárlás menete?

Légcsatornázható klíma működése

2021. 10. 05. 10:00:09

A légcsatornázható klíma működése a split (osztott) klíma technológián alapul. Ennek megfelelően, a légcsatornás klíma működése is egy kültéri és egy beltéri egységgel valósul meg. Ebben az esetben azonban a beltéri egység általában nagyobb teljesítményű, mint pl. az oldalfali split klímák esetében.

Parapet klíma működése

2021. 09. 14. 12:00:00
A parapet klíma a split klímák, vagyis osztott klímák családjába tartozik. Rendelkezik egy kültéri és egy beltéri egységgel. Ilyen technológiával működő típusból leggyakrabban oldalfali klímákkal találkozhatunk. A parapet klímák működése nagyon hasonló, hiszen technikailag ugyanazon az elven működik.

A klíma elhelyezése ne zavarja saját vagy szomszédja nyugalmát

2021. 09. 07. 12:00:00
Ha klímavásárláson gondolkodik, gyártók tucatjai kínálják széles választékukat. A megfelelő klíma kiválasztásakor több szempontot mérlegelhetünk: csak hűtésre, vagy fűtésre is használjuk, mekkora helyiségben szeretnénk alkalmazni, illetve milyen típusú épületben, hiszen  teljesítmény és zajszint tekintetében sem mindegy, hogy egy kis alapterületű lakószobába, vagy 100 nm2 feletti raktárba szeretnénk klímát elhelyezni.