Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Páramentesítő

Hogy működik a páramentesítő?

Hogy működik a páramentesítő?Téli időszakban nagyon sok háztartásban jelent problémát a magas páratartalom. Egyrészt rendkívül kellemetlen ilyen közegben élni nap, mint nap, másrészt a magas páratartalom előbb, vagy utóbb penészedéshez vezet, ami pedig ártalmas az egészségre. Ilyenkor nemcsak a gyakori szellőztetés a megoldás, hanem a páramentesítő alkalmazása is szükséges.

A páramentesítő berendezések beszívják a lakás levegőjét, majd hirtelen lehűtik azt. A hidegebb levegőből egy tartályba kicsapódik a pára, mivel az alacsonyabb hőmérsékletű levegő már nem tudja ugyanazt a mennyiséget magában tartani. A páramentesítőn áthaladó levegő egy hőcserélő rendszeren áramlik keresztül, miközben kicsapódik belőle a víz, ez után pedig a száraz levegő visszajut a helyiség légterébe. A kisebb, otthoni használatra szánt páramentesítők 30-60 négyzetméter közötti területen alkalmazhatók sikerrel, és naponta 10-20 liter vizet szűrnek ki a légtérből.

Ha további kérdései lennének a páramentesítő készülékekkel kapcsolatban, vagy vásárolni szeretne, keressen bennünket bizalommal elérhetőségeinken!