Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Kádak

A modern gyártási technológiának köszönhetően, mára minden formájú és méretű fürdőkádat megtalálhatunk a forgalmazók kínálatában, melynek csak a fantáziánk szabhat gátat.

A piacon megtalálható legegyszerűbb kádforma a hagyományosnak mondható „egyenes kád”, ami a legszélesebb méretválasztékban kapható a 105 cm-es ülőkádaktól egészen a 2 m-es óriás kádakig.
A legtöbb kádtestben megtalálható valamilyen belső különleges kialakítás, mint például a könyöklő. Ezek az anatómikus formai megoldások a legtöbb esetben csak design elemek, használati funkciójuk nincsen.

A második leggyakrabban használt változat az úgynevezett „sarokkád”, amiből kétféle változat létezik. A szimmetrikus sarokkádakat általában nagyobb fürdőszobákban alkalmazzák, de léteznek aszimmetrikus változatok is, amelyek a jó formai kialakítás miatt nagy belső térrel, mégis kevés helyigénnyel rendelkeznek.

A legtöbb akril kádhoz kapható saját anyagából készített előlap, amit nem minden esetben alkalmaznak. Az előlap legnagyobb előnye, hogy gyorsan és egyszerűen eltávolítható, így könnyen hozzáférhetővé válik a szerelvény. Abban az esetben, ha mégis a felfalazás mellett döntünk, mindenféleképpen ajánlatos szerelőnyílást beépíteni, a későbbi kellemetlenségek elkerülése végett.

Léteznek olyan különleges megoldások, amikor akár a tér közepére szabadon állítjuk a kádtestet, így minden irányból megközelíthető. A vizet ebben az esetben vagy speciálisan, ezekhez a kádakhoz kialakított állvánnyal, vagy téglából kiépített parapet fallal vezetjük el a kádig.
Ez a kialakítási mód rendkívül esztétikus látványt nyújt a fürdőszobába belépő számára.

Minden típusból létezik a mai divatnak megfelelő modern, szögletes és a klasszikus irányvonalat hűen tükröző nosztalgikus kád.

A forma és az esztétika azonban nem minden. Érdemes olyan kádat vásárolni, ami egy hosszú, lazító fürdőzés során is felhőtlen kényelmet biztosít.