Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Csaptelepek

A csaptelepekről általában

A csaptelep esztétikailag fontos része a fürdőszobának, kiemeli a szaniterek vonalát, a burkolat eleganciáját, továbbá helyes megválasztásával sokat tehetünk a víz takarékos felhasználásáért, ezért jelentős költségcsökkentő tényező lehet egy adott háztartásban. Vannak olyan gyártók, amelyek úgynevezett vízféket építenek armatúráikba, ezek segítségével akár a vízfogyasztás 50 százalékát is megtakaríthatjuk.

Vásárláskor, bármennyire furcsa, a súlyra is oda kell figyelnünk. Minél nehezebb a csaptelep, „minél több benne az anyag”, annál nagyobb atmoszférájú nyomást bír. Ezzel arányos természetesen az ár is, de a gyári garancia időtartama is.

Csaptelep-választék:

A hagyományos kétgombos csaptelepek konyhai és fürdőszobai változatokban – különbözően kezelt felületekkel és színekben – egyaránt kaphatók. Megfelelő döntés azok számára, akik olyan kedvező árú csaptelepet keresnek, amely még évek múltán is megbízhatóan, fennakadások nélkül végzi a dolgát, és ha javítani kell, alacsony költséggel megoldható.

A kétgombos csapoknál is a kerámiabetétesek alkotják a magasabb műszaki színvonalat. Ezekre az a jellemző, hogy a gombok 90 vagy 120°-os fordítására nyitják illetve zárják a víz útját. Árfekvésüket tekintve a legfelső kategóriába tartoznak, s különböző kialakításúak lehetnek: a három lyukasok többsége mosdóra szerelhető, de fali változataik is vannak.

A 70-es évek vége felé kezdte foglalkoztatni a tervezőket, hogy milyen egyszerűbb módon lehetne a víz hőmérsékletét beállítani? Erre a választ az egykaros, kerámiabetétes csaptelepek adták meg. A vevők is megszerették és mára, a csaptelep vásárlások nagyobb százalékát az egykaros csaptelepek teszik ki. Előnyük, hogy nem igényelnek karbantartást, könnyen beállítható a víz hőmérséklete, mennyisége, sőt vannak típusok, amelyek rendelkeznek forrázásgátlóval is, így elkerülhetjük, hogy például a villanybojlerből kifolyó forró víz égési sérülést okozzon.

Ha minőségi és tartós csaptelepet keres, válasszon kínálatunkból!