Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Daikin

A Daikin magyarországi képviseletét 1991-ben hozták létre, és 2001. óta működik az osztrák székhelyű Daikin Airconditioning Central Europe GmbH leányvállalataként. Kimagasló energiahatékonysággal rendelkező és magas színvonalú levegő-víz és levegő-levegő hőszivattyúkat, valamint klímaberendezéseket és folyadékhűtőket forgalmaz lakossági, kereskedelmi és ipari alkalmazásokra. Az ipari területen továbbá kereskedelmi hűtést biztosító berendezéseket is kínál (hűtés - fűtés - kereskedelmi hűtés, mélyhűtés), valamint levegős és vizes folyadékhűtőket.

 

Termék portfóliónk négy, egymástól jól elkülöníthető pilléren nyugszik, mely jól mutatja a Daikin sokoldalúságát: 

  • Optimális fűtési megoldások levegő-levegő hőszivattyúval (lakóépületekbe és kereskedelmi létesítményekbe) és levegő-víz hőszivattyúval (lakóépületekbe, opciós használati melegvíz rendszerrel)
  • Direkt elpárologtatós légkondicionálás lakóépületekben és kereskedelmi létesítményekben
  • Hűtés- és légtechnikai rendszerek ipari és irodaházi alkalmazásra
  • Közepes és alacsony hőmérsékletű kereskedelmi hűtés a kiskereskedelem számára (szupermarketek, benzinkutak stb.)

 

A Daikin nemzetközi értékesítési stratégiája részeként az eddig McQuay márkanév alatt értékesített termékeket 2013. április 1-től immár Magyarországon is Daikin névvel forgalmazzák tovább. A mostani névváltoztatás a cégnek kiemelt piaci pozíciót biztosító megszokott termékpaletta összetételét nem érinti, az egységes Daikin elnevezés a magas minőségű termékek könnyebb beazonosíthatóságát szolgálja. A váltással összhangban a magyar képviselet az eddigi Daikin McQuay Magyarország Kft. helyett április 1-től a  Daikin Hungary Kft.  nevet viseli.

 

A Daikin Hungary Kft. 2,369 Mrd. Ft forgalmat bonyolított a 2011-es évben, amivel a piacvezetők közé tartozik a magyar piacon.  Az európai piacra készülő berendezések közel 80%-át Európában gyártják (Belgiumban, Csehországban és Olaszországban). Japánban fejlesztik és gyártják a gépek elektronikáját, a kompresszorokat és a hűtőközegeket is. A belgiumi Oostende-ben lévő kutatás-fejlesztő központban folyamatosan azon dolgoznak, hogy az európai éghajlati sajátosságoknak megfelelő rendszereket fejlesszenek.

Rendezés: