Konyha

A konyha mindennapi életünk tere, a lakás szerves része. Funkciója nem csupán az ételkészítésre terjed ki; a legtöbbször itt zajlanak az ünnepi összejövetelek, a nagy beszélgetések. Ez a helyiség általában a családi élet színtere. Fontos tehát, hogy kényelmes és hangulatos legyen, hogy minden családtag szívesen töltse itt az időt.

Gépesített kényelem

Ma már természetes, hogy a legtöbb gépet beépítjük a bútorba. A beépíthető sütők mérete azonos. Bármilyen terméket választunk, azt be tudjuk építeni az előre gyártott korpuszokba, akár hagyományos elhelyezéssel, akár szemmagasságba, egy magas szekrény közepébe. Nagyobb fejtörést okoznak a hűtők. Az önálló hűtőszekrények nem csak méretük miatt nem építhetők be a konyhabútorba, hanem azért sem, mert más a szerkezetük. Míg az önálló frizsider a hátulján, a beépíthető hűtő az erre előre kialakított lábazati részen szellőzik. Amennyiben bútorlapok közé építjük az önálló hűtőszekrényt, számoljunk azzal, hogy nem lesz túl hosszú életű, mert az elégtelen szellőzés miatt tönkremehet a kompresszora. Az elektromos kerámiafőzőlap praktikus és könnyen tisztán tartható. Igaz, mind az ára, mind a fenntartása drágább, mint a gáz főzőlapé, mégis mind többen ilyet választanak. A kerámialap legfőbb ellensége a cukor, amely, ha kiszóródik a forró lapra, tönkreteheti a főzőfelületet. A gáz és kerámia főzőlapok kombinálása két?két lap (dominók) egymás mellé építésével lehetséges. Konyhai páraelszívó tervezésénél fontos, hogy a kivezetőcső hossza ne legyen több öt méternél, és a cső minél kevesebb helyen törjön meg. (A nagy távolság és a cső hajlításai következtében lényegesen csökkenhet az elszívó teljesítménye.) A mosogatógépet általában a mosogatótálca mellé telepítik, szennyvizét annak a szifonjába vezetik el. Fontos, hogy az elektromos kiállás ne a mosogatógép, hanem a szomszéd bútorelem mögé kerüljön, így biztonságos a készülék használata.

Megtérülő beruházás

Egy igényes, szép konyha kialakítása nem olcsó dolog. A jó minőségű bútorok és konyhagépek bizony sokba kerülnek, mégis megéri a beruházás.
Aki nem csak egy bútorstúdióban tervezteti meg a konyháját, óriási árkülönbségekkel találkozhat. A nagyságrendi eltérések egyik oka a minőségi különbség. A nagy bútorgyárakban számítógép vezérelte gépsorokon történik a gyártás, ez a technológia pedig jó minőséget garantál. Ezek a bútorok jó alapanyagokból készülnek és hosszú életűek.
Természetesen az anyagfajtákból adódó különbségek is nagyon eltérőek. A természetes fa és az MDF nagyjából azonos árkategóriába tartozik, a hagyományos bútorlapok viszont sokkal olcsóbbak.
A legnagyobb eltérés a bútorstúdiók elemes bútorai és az asztalosok által készített konyhabútorok között van. Aki asztalosmestertől is kér árajánlatot leendő konyhabútorára, bizony szembesülhet azzal, hogy az asztalosmunka csaknem feleannyiba kerül, mint az előre gyártott bútor. Akárhogy is döntünk, legfontosabb az, hogy jól működő, praktikus, kényelmes és otthonos konyhánk legyen, ahol mindig jól érezzük magunkat.

 
 
 
 
 
 
 
Kiemelt Akcióink !
Elérhetőségek
R.M.G. SALES KFT.
Tel.: +36308159597
Tel.: +36305178886
Email: radovits.milan@gmail.com
Cím: 1221 Budapest, Arany János Út 48.