Arezzo GEO ultravékony kő

Valódi természetes kőburkolatok mindössze 1-2 mm vastagsággal, 122*61 cmes táblaméretben. Az egyedi gyártási eljárás biztosítja, hogy a réteges, palás szerkezetű természetes kőzetek színgazdagságával, eredeti struktúrájával díszítse lakását. Mindezt könnyen megmunkálható nagyméretű, kis tömegű kőlapokkal.

- Kis felületekkel is páratlan hangulatot biztosíthat otthonának.  

- Fürdőszobáját akár bontás nélkül is felújíthatja!

- Nagy ívű felületek burkolására, berendezési tárgyak készítésére egyaránt használhatja.

Felhasználási terület:

• beltérre falra, mennyezetre, pultok előlapjaként, bútorfrontra, ajtókra • dísztárgyak, virágtartók… stb. egyedi burkolataként

Tulajdonságok: • természetes kő, egyedi táblák 6-féle jellemző színben • hasított, természetes felület • gyors, egyszerű beépítés • kis elemtömeg és rugalmas, hajlítható lapok • hátoldal szálerősítésű poliésztergyanta • nehezen éghető, de hőtűrését a műgyanta hátfal határozza meg, használata 70 °C-nál magasabb felületi hőmérsékletnél nem javasolt. • 1-3 mm vastagság • 122 cm* 61 cm táblaméret, mérettűrés +/- 1,5 mm • 1,5 - 2 kg /tábla

Beépítés: Vágás: többféle szerszámmal lehetséges: pl., flex-szel, vizesvágóval, lemezvágó ollóval, asztali körfűrésszel, lézervágóval (minták, ívek, lógók is!) rövid kis darabon erős sniccerrel. A vágott éleket finom dörzspapírral húzza át, hogy a vágott illesztendő felület teljesen egyenes legyen. A vágás során por keletkezhet, viseljen megfelelő védőmaszkot, védőkesztyűt. Ragasztás: mindig végezzen egy kis felületen próbaragasztást a munka megkezdése előtt. A ragasztó kiválasztásánál vegye számításba a környezet páratartalmát, hőmérsékletét, az alapfelületet. Beton- vagy vakolt alapfelület esetében annak kora minimum 28 nap kell, hogy legyen. Bizonyos felületek esetén alapozó használata szükséges lehet, vegye figyelembe a ragasztóanyag gyártójának ajánlását. Az aljzatelőkészítést nagyon gondosan, a ragasztóanyag használati utasításában foglaltak szerint készítse el. Tapétaszerű szoros illesztett felhelyezés esetén a ragasztás megkezdése előtt a lapok illesztését ellenőrizze, ha szükséges, a korrekciós vágásokat végezze el. Ragasztók: akril – kopolimer bázisú csemperagasztó poliuretán fa ragasztók fa-, parkett- és szőnyegpadló ragasztók epoxigyanták szilikonok poliészter gyanták A felragasztáshoz használjon nyomópárnát, hengert. A hengerrel - a ragasztandó felület és a kőszelet közti levegő eltávolítására – a kőszelet közepétől kezdve a szélek irányába gyengéden húzza át a felületet. Ha túl erősen nyomja, kipréselheti a ragasztót és ragasztás nélküli terület maradhat. Fontos, hogy a ragasztandó felület sima, üregmentes legyen. A természetes kőburkolat megjelenés érdekében és a lapok mérettűrése miatt érdemes a lapokat minimum 2 mm-es fugahézaggal ragasztani. Nagyobb összefüggő felület burkolása esetén vegye számításba a hőtágulásból eredő méretváltozást is.

Felületvédelem: A természetes kőburkolatok impregnálásánál használt felületvédő vegyszerek (pl. Block Paving Seal, Water Seal) az ultravékony kőszeletek bevonására is használhatóak. A teljes felület lekenése előtt mindig végezzen próbakenést, hogy ellenőrizze, adott impregnálószer módosítja-e, mélyíti-e a kőszelet színét, és az Önnek tetszik-e. A ragasztás előtti impregnálás előnye, hogy a felületre esetlegesen rákenődött ragasztóanyag könnyebben eltávolítható.

JÓ TANÁCS: Az ultravékony kőszelet természetes kőréteg gyantára laminálva, a természetes kő minden színbeli változatosságát és szerkezeti sajátosságát viseli. A bányászott kő szépsége, természetessége folytán a kőszeletek nem egyformák, a ritkábban-gyakrabban előforduló ásványok, az eltérő szín nem hiba. A legszebb, legharmonikusabb felületet akkor kapja, ha ragasztás előtt szárazon kirakja a felületet, és összeválogatja, mely lapok mutatnak egymás mellett a legszebben.

Figyelmeztetés: A jelen műszaki adatlap és információ csupán a szóban forgó termék adottságainak, felhasználási lehetőségeinek leírására szolgál. Nem célja azonban, hogy a termék valamely felhasználási célra való teljes körű alkalmasságát garantálja, így a leírás nem is tartalmazza a teljes használati utasítást. Miután a munkavégzés körülményei az építési helyeken eltérőek, illetve az alkalmazási területek is különbözőek, így speciális követelmények esetén kérjük, forduljanak tanácsért a forgalmazóhoz. További kérdése esetén forduljon hozzánk bizalommal!

Rendezés:
Vásároljon nálunk

Gyors vásárlás, regisztráció mentesen!

Kiemelt Akcióink !
Elérhetőségek
R.M.G. SALES KFT.
Tel.: +36308159597
Tel.: +36305178886
Email: radovits.milan@gmail.com
Cím: 1221 Budapest, Arany János Út 48.